Specials

KUNST DOOR DE INWONERS VAN GOEREE OVERFLAKKEE.

Wij dagen u uit om u van uw creatieve kant te laten zien.

Alles mag:

  • een schilderij
  • een gedicht
  • een foto
  • iets gehaakt, gebreid, gepunnikt.
  • iets van klei
  • iets van hout
  • iets van..........

te veel om op te noemen.

Alles mag als het maar te maken heeft met Wind.

De werkgroep kiest uit alle werken de mooiste, meest creatieve, meest aparte een winnaar uit.

Sluitingsdatum is 15 april.

Frankrijk / België
Drama
125 minuten

geregisseerd door Martin Provost
met Yolande Moreau, Françoise Lebrun en Ulrich Tukur

In 1912 huurt de Duitser Wilhelm Uhde, een verzamelaar van kunstwerken, een appartement in Senlis om te schrijven en uit te rusten van zijn drukke leven in Parijs. Hij neemt de 48-jarige Séraphine in dienst als huishoudster. Korte tijd later merkt hij tot zijn verbazing bij plaatselijke notabelen een doek dat geschilderd is door zijn eigen huishoudster.

De film wordt vertoond op donderdag 25 mei 2017.

Filmhuis in Het Diekhuus in Middelharnis, Beneden Zandpad 7.

Entree € 6,50 of € 5.00 voor leden van het Filmhuis.
Kaarten te bestellen via www.hetdiekhuus.nl/ticketshop of aan de kassa.

Aanvang: 20.00 uur.
Het is een samenwerkingsverband van het Filmhuis en KunstKijk.

De opening van KunstKijk wordt gehouden op 24 mei 2017 op de Elizabethhoeve in Melissant. Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Iedereen is welkom tijdens de opening, kunstenaars, belangstellenden, vrienden, vrijwilligers, dus een ieder, die kunst een warm hart toedraagt.Het is een manier om kennis te maken met de kunstenaars, de organisatie en meer te horen over KunstKijk G-O 2017. Een unieke gelegenheid om te netwerken. Aanmelden niet nodig.
U wordt ontvangen met een hapje en een drankje.
Hans Lammers, voorzitter van KunstKijk, zal een kort woordje houden waarna Jacqueline Edeling de avond zal opluisteren met haar balg-instrumenten en met leuke, hilarische en mooie anekdote's.

De Art To Take, een reizende linoleumdrukkerij, is ontworpen en gemaakt door conceptueel kunstenaar Erik Sok (1946) uit Amsterdam, onder meer bekend van de drie vrijheidsbeelden “Freedom as a Valuable Friend” in de Herengracht, tijdens het Amsterdam Light Festival 2015-2016. 

De aankleding en het product, de linoleumdrukjes die in de Art To Take “bereid” worden, zijn ontworpen en gesneden door beeldend kunstenaar Ellen van Putten (1962) uit Beverwijk,onder meer bekend van de blauw  “gebicte” krantenkoppen.

www.art-to-take.nl

Tijdens KunstKijk 2017 staat de mobiele linoleumdrukkerij op woensdag mei 24 en donderdag 25 mei op locatie Ouddorp Duin en op vrijdag 26 mei en zaterdag 27 mei voor de Hema aan het Zandpad in Middelharnis.it wordt mede mogelijk gemaakt door de Hema Middelharnis. 

Tijdens de KunstKijkdagen met als thema “wind” wordt er op 24 mei een speciale dag voor kinderen van de basisscholen op Goeree-Overflakkee gehouden:

Nobelaer

 Oranje Nassau

 JC van Gent

 De Regenboog

 Het Startblok

 Bosseschool

 School met de Bijbel

 Stellegors

 Ollie B. Bommel

 Roxenisse

 Buten de Poorte

In samenwerking met KunstKijk, Technieksucces en Deltawind zijn er lessen, voor alle groepen. 

De groepen 1 en 2 maken lintjes op een stok. De wind zorgt voor een mooi schouwspel. De groepen 3 t/m 6 maken een vlieger. Het raamwerk van de vlieger wordt aangeleverd, de rest wordt gemaakt van recyclebare materialen. De groepen 7 en 8 construeren een apparaat dat wind omzet in energie. We zijn benieuwd naar de oplossingen die worden bedacht. Er is meer mogelijk dan alleen een molen! De speciale materialen, zoals elektromotortje, draden en lampje/meter, worden aangeleverd. De rest maken de kinderen van recyclebare materialen.

Voor alle groepen zijn aparte lesbrieven. Ook alle speciale materialen worden bijgeleverd in een box. De kinderen moeten alleen het recyclebare materiaal van thuis meenemen.

De scholen maken zelf filmpjes van het op;laten van de vliegers en de creaties van groep 1 en 2

Woensdag 24 mei worden de werkstukken van groep 7 en 8 verzameld in Brasserie Dok 16 en tijdens de KunstKijk dagen tentoongesteld.

Er zijn ook prijzen te winnen. Wie heeft de mooiste vlieger, lint op stokje of creatiefste apparaat gemaakt. Dan is er nog een prijs voor het apparaat dat het meeste energie opwekt.

De prijzen worden beschikbaar gesteld door KunstKijk, Deltawind en Technieksucces.

Meer artikelen...

  1. KUNSTenMAKER

Pagina 1 van 2

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Kalender