Kunstenaars

Kunstenaars

Hema, Middelharnis

Tijdens KunstKijk 2017 staat de mobiele linoleumdrukkerij op locatie Ouddorp Duiin  op woensdag 24 mei en donderdag 25 mei. Op vrijdag 26 mei en zaterdag 27 mei voor de Hema in Middelharnis op. Het is mede mogelijk gemaakt door de Hema.Afbeeldingsresultaat voor logo hema

alt

De Art To Take, een reizende linoleumdrukkerij, is ontworpen en gemaakt door conceptueel kunstenaar Erik Sok (1946) uit Amsterdam, onder meer bekend van de drie vrijheidsbeelden “Freedom as a Valuable Friend” in de Herengracht, tijdens het Amsterdam Light Festival 2015-2016.

De aankleding en het product, de linoleumdrukjes die in de Art To Take “bereid” worden, zijn ontworpen en gesneden door beeldend kunstenaar Ellen van Putten (1962) uit Beverwijk, onder meer bekend van de blauw gebicte” krantenkoppen.                                                                                                                         

Contactpersoon KunstKijk: Hans Lammers, 06-52070165

Locatie 21 a Ton van der Valk

Battenoordsedijk 6

3244 LC Nieuwe-Tonge

Bekijk de kaart

Exposanten: Anca Boonacker, Harry Emmerzaal, Jan van Strien, Margreet Huisman, Rob van Dijk, Ton van der Valk, Eveline van der Eijk.

Muziek: Nico Meijerink, 27 mei vanaf 11.00 uur

Gastheer: Ton van de Valk

Contactpersoon KunstKijk: Joep Luijckx 0187-601548, 06 22555321

 

Mijn interesse voor beeldhouwen (steen en beeld) is een logisch gevolg van mijn opleiding voor zilversmid. Bij Jan Eijkenaar in Burgh-Haamstede heb ik de techniek voor het hakken van beelden geleerd. Sinds 2011 volg ik lessen bij Lieven Goetinck aan de Kunstacademie (KA) in Eeklo. Hier ligt de nadruk op het creatieve proces en is de techniek een middel om beeldend te werken. In 2015 en 2016 volgde ik in Groningen een summerschool aan de Klassieke Academie beeldhouwen (boetseren) waarbij de mens centraal heeft gestaan.

Klein monumentaal werk is karakteristiek = voor mijn huidige werk. Het materiaal varieert van metaal, steen, brons of stof. Een basisontwerp kan bestaan uit strakke vormen of van indrukwekkende gebeurtenissen. Over het algemeen maak ik enkele kleistudies waarmee de richting al meer wordt bepaald. Daarnaast biedt het materiaal de uitdaging voor de verbeelding.

www.adaoverwater.nl

Ada exposeert op locatie 16, Schuur Soldaat.

Portugese wijnen & Zo

Melkdijkje 4

3252 BD Goedereede

Bekijk op kaart

 

Exposanten:  Dina Inéz, Marjo Wiltingh

Gastvrouw: Helena

www.portugesewijnenenzo.nl

contactpersoon KunstKijk: Ellen van der Bok, 06 232 629 53.

 

 

 

 

In de loop de jaren heb ik me gespecialiseerd in de aquarel- en acrylschildertechniek. Ik laat me inspireren door vormen en kleuren. In mijn abstracte werken verwerk ik op gevoel veel soorten materiaal en werk op doek of paneel. Mijn acrylschilderijen bouw ik op uit meerdere lagen, een stapeling van structuren, soms dik aangezet met mediums. Geen natuurlijke weergave maar een expressie van sfeer. Vormen van onder meer bladeren, papier, folie en karton combineer ik tot een verrassend geheel. Door naar fantasie kleur toe te voegen zoek ik naar intensiteit en werk zo naar de juiste compositie.

Door mijn vele jaren werk in de reiswereld ben ik in de gelegenheid geweest veel landen in de wereld te bezoeken en zo kennis te maken met vele culturen. Tot op de dag van vandaag inspireren mijn ervaringen mij tot het maken van boeiende werken.

www.aboonacker.nl

Anca Exposeert op locatie 21a, Ton van der Valk.

Pagina 1 van 25

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Muziekfestival

Kunstkijk Kalender