Kunstenaars

Kunstenaars

Locatie 21 a Ton van der Valk

Battenoordsedijk 6

3244 LC Nieuwe-Tonge

Bekijk de kaart

 

Ad Noorlander studeerde af aan de Kunstacademie Utrecht en heeft een carrière achter de rug als vormgever en art-director in de publiekstijdschriften. Hij laat zich inspireren door zijn geheel eigen vorm van impressionisme.

Passie voor het water

Licht en water zijn geen toevallig terugkerende factoren in het werk van Noorlander.

Vanuit een persoonlijke passie voor het water en de daarbij behorende lichteffecten, speelt hij met de magie die er bestaat tussen deze twee elementen. Noorlanders werk kenmerkt zich door snelheid, beweging en lef en dat onderstreept hij met een vlotte verftoets die ruw en dik op het doek gezet wordt. Hij gebruikt daarbij steeds enkele elementaire kleuren die naast elkaar op het doek geplaatst worden en van afstand hun werk doen. Daar ontpopt zich een onlosmakelijk spectrum aan kleuren die de essentie van licht weergeven.

www.noorlanderart.nl

Adriana Balke maakt beelden in steen en brons, etsen en schilderijen.

Zij werkt met middelharde en harde steen, die het beeld langzaam prijsgeeft. Door de hardheid van het materiaal krijgen de vormen iets weerbarstigs. Zij ziet het als een spannende wisselwerking: de steen zet jou naar zijn hand en andersom. Er ontstaat een evenwicht tussen hard en zacht.

Het werken met was vormt een tegenwicht. Uit de zachtheid van dit materiaal wordt een vloeiende vorm opgebouwd, die vervolgens in brons wordt gegoten. Het zijn veelal dier- en mensfiguren die gestold zijn in beweging. Zij probeert de emotie van dat ene moment te vangen, waarin de essentie van een gevoel, een actie, een gebaar of gebeurtenis wordt samengevat. Zij werkt veel naar model.

Schilderijen en etsen zijn veelal verhalend, n.a.v. uitspraken of gedichten. Portretten maakt zij in opdracht.

www.atelierinzien.nl

Mijn interesse voor beeldhouwen (steen en beeld) is een logisch gevolg van mijn opleiding voor zilversmid. Bij Jan Eijkenaar in Burgh-Haamstede heb ik de techniek voor het hakken van beelden geleerd. Sinds 2011 volg ik lessen bij Lieven Goetinck aan de Kunstacademie (KA) in Eeklo. Hier ligt de nadruk op het creatieve proces en is de techniek een middel om beeldend te werken. In 2015 en 2016 volgde ik in Groningen een summerschool aan de Klassieke Academie beeldhouwen (boetseren) waarbij de mens centraal heeft gestaan.

Klein monumentaal werk is karakteristiek voor mijn huidige werk. Het materiaal varieert van metaal, steen, brons of stof. Een basisontwerp kan bestaan uit strakke vormen of van indrukwekkende gebeurtenissen. Over het algemeen maak ik enkele kleistudies waarmee de richting al meer wordt bepaald.

Daarnaast biedt het materiaal de uitdaging voor de verbeelding.

www.adaoverwater.nl

Geboren in Den Bosch 1952

Opleiding: ND-opleiding Tilburg en 2de graads Textiel-opleiding in Arnhem.

Ik maak beelden van stevige dames in klei die daarna in brons worden gegoten. Daarnaast maak ik ranke vrouwenbeelden. Vaak gebruik ik daarvoor dezelfde mal. Door de  kleding die ik  erom heen drappeer wordt ieder beeld uniek. Deze beelden worden gegoten in brons of gemaakt van kunststof met textiel.

www.aldapoulussen.nl

Pagina 1 van 27

Zoek in de website

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Muziekfestival

Kunstkijk Kalender