Kunstenaars

Kunstenaars

Locatie 21 a Ton van der Valk

Battenoordsedijk 6

3244 LC Nieuwe-Tonge

Bekijk de kaart

 

Portugese wijnen & Zo

Melkdijkje 4

3252 BD Goedereede

Bekijk op kaart

 

 

Gastvrouw: Helena

www.portugesewijnenenzo.nl

contactpersoon KunstKijk: Ellen van der Bok, 06 232 629 53.

 

 

 

 

 Mijn werk gaat over bouwen. De werkstukken zijn opgebouwd uit verschillende, hoofdzakelijk transparante, materialen: glas, plastic, bedrukte transparanten, gekleurd papier en spiegelend materiaal. Ze zijn ruimtelijk of twee dimensionaal. Door het gebruik van transparantie en door de werking van licht hebben ook de tweedimensionale werken een sterke ruimtelijke dimensie.

Het werk heeft een oorsprong in de architectonische werkelijkheid. Ook dromen over dwalen door verlaten huizen en herinneringen aan oude gebouwen kunnen een aanleiding vormen.  De foto’s die ik gebruik heb ik gemaakt in stations, fabrieken, afbraakpanden en andere gebouwen. De nieuwe bouw-werken hebben een deels bekende en deels vervreemdende uitstraling. Ze roepen vragen op: waar kijk ik naar, wat is die ruimte, wat gebeurt daarbinnen? Ze nodigen uit om van alle kanten, van dichtbij en van veraf te onderzoeken. De werken zijn niet groot, ca. 20 à 40 cm, maar hebben een monumentale uitstraling.

www.ankbos.nl

 

 

 

Ik heb de lerarenopleiding TEHATEX gedaan in Tilburg. Hoofdvak handvaardigheid.

Van 2005 tot 2014 heb ik de opleiding keramiek gevolgd op de academie in Eeklo (België). Deze heb ik afgesloten met de hoogste waardering van de jury. Daarna ben ik doorgegaan met stenen maken en opbouwen.

Sinds ditjaar ben ik lid van het Zeeuws Beeld in Biezelinge.

 

 

 

 

 

 

www.anjavanveen.nl

Anja exposeert op lacatie 18, Haven 14

 Ellen heeft diverse richtingen in het kunst-onderwijs gevolgd van 1984 - 1993 en is ambachtsvrouw met als specialisme zandstralen in glas en graniet vanaf 1987.

 Zij werkt in opdracht voor diverse bedrijven, instellingen en particulieren.

 Ellen is autonoom kunstenaar en specialiseert zich vanaf 1993 voortdurend verder door het deelnemen aan diverse studies in schilderen, olieverftechnieken, ontwerpen, grafische vormgeving, airbrush en koud glas technieken, zij heeft inmiddels diverse vakcertificaten, en is EVC gecertificeerd.

 Sinds 2003 is zij zelfstandig na overname van het bedrijf van haar leermeester.

Het atelier op Goeree-Overflakkee (Zuid-Holland) is goed geoutilleerd, naast glas, bewerkt zij ook natuursteen, rvs, kunststof, hout etc.Steek woorden: Grafmonumenten - Gedenktekens - Grafkunst - Gedenkobjecten - Kindermonumentjes - Urn-monumenten - Grafstenen - Foto op glas - Glaskunstwerken - Kunst - Gezandstraald glas - Motieven, Logo’s & Familiewapens - Glazen binnendeuren - Tafelbladen glas - Restauratie ook van geëtste werken - Relatiegeschenken - Awards - Restauratie Retro glas - Ontwerpen - Vormgeving - Specialistisch Vakmanschap 

www.glas-steenbewerking.nl

Ellen exposeert op locatie 27, atelier Ellen van der Bok.

Pagina 1 van 9

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Muziekfestival

Kunstkijk Kalender