Anita Ammerlaan (1976) afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academy in 1999, hield zich jarenlang bezig met het schilderen van portretten van koeien op figuratief-realistische wijze. Anita raakte geïnspireerd door de koeien van het melkbedrijf van haar vader en oom.
Bij deze Lightscape-serie ging zij vanuit haar eigen gevoel, haar gevoel voor de natuur, met de materie, zonder voorop gesteld plan, aan het werk om haarzelf en het publiek te laten verrassen. Anita maakt deze kleurrijke koeienschilderijen ook in opdracht.

Nu houdt ze zich bezig met andere thema’s. Anita benadert haar thema’s op een kleurrijke en soms bijna emotionele wijze waardoor haar figuratief-realistische olieverfschilderijen een poëtische lading krijgen.

Anita heeft in sommige omstandigheden de voorkeur voor acrylverf. Hiermee kan zij aan haar laatste serie werken de “lightscapes”werken die onbedoeld een mix bleken te zijn van abstracte, impressionistische en expressionistische kunst.

Haar schilderijen werden aangekocht door particulieren uit oa Nederland, Belgie, Duitsland, Rusland, China, Frankrijk, Spanje, Israel, Amerika, Japan en Australie.

Ook hebben diverse bedrijven werk van Anita aangekocht, oa Friesland Campina en Farm Frites,
Anita is te gast geweest bij koffietijd.

Haar kalenders zijn te koop bij Bol.com

www.anitaammerlaan.com

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Muziekfestival

Kunstkijk Kalender