Ik ben woonachtig in Zeeland maar geboren in Italië aan de Adriatische zee. Als kind tekende en schilderde ik al graag. Tijdens mijn opleiding handvaardigheid maakte ik kennis met model- en portrettekenen. Naast mijn reguliere baan heb ik regelmatig cursussen en workshops gevolgd bij diverse kunstenaars. Een aantal jaren geleden ben ik daarnaast ook gaan fotograferen. Momenteel volg ik les aan de Sint Lucas kunstacademie in België.

In mijn schilderijen streef ik ernaar om mijn verlangen naar zowel de Zeeuwse als de Adriatische kust te combineren. Een voorbeeld hiervan is het schilderij ‘Brief aan mijn broer’ met een tafereel van een strand in Zeeland maar in het midden een openstaande deur die uitzicht biedt op een laan met cipressen in Umbrië. Ook een serie Venetiaanse maskers en portretten in felle tinten verwijst naar de Italiaanse inspiratiebron. Maar daarnaast dan toch weer vervallen verkleedhokjes en strandhuisjes aan de Zeeuwse kust.

Vanaf 2014 ben ik in de gelegenheid om mij volledig op het schilderen en tekenen te richten. In die periode ben ik ook begonnen met schilderen op doek. Momenteel ben ik nog volop aan het experimenteren met verschillende stijlen.

www.annadeglopper.nl

Anna exposeert op locatie 5, Hofstede Lust & Last.

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Kalender