Sinds 2008 maak ik insectenhuisjes, dit zijn kleine huisjes van keramiek die op een bamboestok in de tuin of op het balkon kunnen staan. Ze spreken tot de verbeelding en bezoekers kopen er één of meer om in hun tuin te zetten. Vervolgens maken ze een foto van zo’n insectendorp op locatie en sturen die naar mij terug. Er is inmiddels een wereldwijd web van insectendorpen ontstaan van Ameland tot Nieuw-Zeeland.

Het begon met een installatie van 61 insectenhuisjes in een Amsterdamse binnentuin. Het was me opgevallen dat vogels verwend worden met huisjes, drinkbakjes, pindasnoeren en vetbolletjes. Insecten worden op grote schaal bedreigd en vernietigd.

Daarom maak ik huisjes speciaal voor insecten. Zij verdienen aandacht en een plekje om te schuilen….en wat blijkt? Zij hebben gevoel voor vormgeving en architectuur.Bezoekers worden vertederd of raken geïnspireerd. Kinderen beginnen spontaan een verhaal te verzinnen. Mensen willen zelf een huisje maken. Daarom geef ik ook workshops ‘insectenhuisje maken’.

www.insectenhuisjes.nl

Bastiaan exposeert op locatie 5, Hofstede Lust & Last.

  Radio Koorwijk

 

 

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Muziekfestival

Kunstkijk Kalender