CONNY RAESKIN, keramiste en leraar ondersteuner: beiden een passie!

Uit klei getrokken … Conny’s grootvader en vader, beide werkzaam in de gresbuizenindustrie, brachten vroeger al kilo’s klei mee naar huis. Gezamenlijk werd er dan door 3 generaties geboetseerd. Zo werd er heel wat ‘uit klei getrokken’. Geïnspireerd door deze regionale kleicultuur is Conny vanaf 1986 een zoektocht naar haar ‘ding’ gestart.

Een zoektocht is begonnen. In 2013 is Conny met het project ‘inside out’(“In glas gevangen zijn mijn dromen anders dan alleen in porselein gebakken”) afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (‘De Academie’). Tijdens haar studie heeft ze ontdekt dat porselein haar hart heeft gestolen. Het broze, tere en toch krachtige van dit materiaal vormt voor Conny een grote uitdaging om tot het randje te gaan van wat je met porselein kunt doen en kunt maken  Wat het nog extra leuk maakt, is dat porselein een eigen mening heeft! Als de oven open gaat is het soms zelf voor haar een verrassing hoe het uiteindelijke werk eruit ziet!

Tijdens de specialisatie jaren op de academie in Arendonk, werd Conny vooral geïnspireerd door collages en stillevens. Ook de vaak prachtig opgediende gerechten in restaurants waren en zijn een grote inspiratie. Uiteindelijk is ze dan ook afgestudeerd op stillevens (mijn gerechtjes) en natuurlijk hoe kan het anders: Spelende kinderen op een schoolplein. Dit laatste is een werk wat voor haar spelen is met allerlei materialen!

Een zoektocht duurt voort. Toch blijft ze ook met andere kleiproducten actief. Een echte keuze is niet aan de orde! Spelen met zowel porselein als gietklei, klei en gietporselein, alles is spannend en inspirerend.   Ook schalen, vazen en kommen laten haar niet los Niet draaien maar opbouwen met platen, ringen of gieten. De fascinerende zoektocht naar haar ‘ding’is nog lang niet ten einde… En hopelijk komt die ook nooit tot een einde!!!!!

www.uitkleigetrokken.nl

Conny exposeert op locatie2: B&B Groenewegen

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Kalender