Geboren te Woudrichem en opgegroeid langs de stranden van de Merwede. Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door creëren, het scheppen van iets nieuws.
In de jaren ‘90 volg ik mijn eerste aquarelles. Later mijn vaardigheden verder ontwikkeld aan de Academie voor Schone Kunsten te Arendonk (Belgie). Ik schilder met acrylverf en verwerk daarbij allerlei materialen op doek.  Denk daarbij aan: takken, hout,rubber,pitten, papier,ballonnen, eierschalen, schors, ijzer, plastic, aluminium, etc. Altijd grijpt mijn kunst op een of andere manier terug naar de natuur hetzij qua afbeelding of het materiaal wat er in wordt verwerkt. Sinds 5 jaar maak ik ook keramiek en merk dat mijn aandacht zich daar steeds meer naar verplaatst.

Omschrijving van mijn keramisch werk
Daarbij ben ik op zoek naar niet alledaagse vormen die in de opbouw al een uitdaging zijn en waarbij het technische aspect een grote rol speelt. Ik gebruik allerlei soorten klei en zand om te komen tot een spannend beeld waarvan je je kunt afvragen, hoe het is gemaakt. Het zijn abstracte, maar vaak ook organische vormen. De klei die is gebruikt mag zijn eigenschappen/uiterlijk vertonen en hoeft niet altijd een afgesloten geglazuurd geheel te zijn.

Vorig jaar heb ik ondermeer geëxposeerd in het Arboretum van Kalmthout (Belgie) met mijn beelden en een deel van mijn schilderijen in Parijs. Ook heb ik de Jan van Asselbergh aanmoedigingsprijs gewonnen!

Dit jaar was ik geselecteerd als een van de 200 kunstenaars die mee mochten doen aan de Kunstschouw op Schouweduivenland (zeeland).

www.corinekroezen.nl

Corine exposeert op locatie 11, In d 'Egelantier.

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Muziekfestival

Kunstkijk Kalender