Sinds 2007 maak ik mozaïeken in eigen atelier.

Opgeleid ben ik tot mode-vormgever in de jaren ’80 aan de kunstacademie in Rotterdam. Dit zie je in mijn werk terug wat betreft kleurgebruik, details, precisie en afwerking…

Ik maak hoofdzakelijk mozaïek‘schilderijen’, en decoratieve mozaïekstenen.

Daarbij gebruik ik allerlei kleuren keramische wandtegels, alsmede allerlei objecten, kralen, glas, knopen, en wat ik maar kan vinden.

Het bewerken van stenen, (kiezels, keien, gevonden op vakanties), begon in 2011 toen ik voor het eerst een aantal stenen meenam van het eiland KRK in Kroatië.

Er was iets met het cijfer 11 die zomer… (Lees het op mijn website of blog) In ieder geval werk ik sindsdien projectmatig.

Ik maak series van schilderijen, met een bepaald thema, vaak iets te maken met een bepaald cijfer. En bij elk schilderij bewerk ik een steen die ik als een “Piece of Dropping Art” weggeef aan een “eerlijke vinder”…met een kaartje er aan dat uitleg geeft en de vraag of ze mij een mailtje willen sturen.

Voor wie nog geen steen van mij gevonden heeft.… Ik maak ze ook ‘los’ van schilderijen-series, in diverse maten, en dan zijn ze gewoon te koop ;-)

“Kijk eens wat vaker en met meer aandacht naar de dingen om je heen, …..ervaar iets van schoonheid…in álles!”

www.mozajac.jouwweb.nl

Jacqueline exposeert op locatie 4, Paviljoen Sluishaven.

www.mozajac.blogspot.nl

Zoek in de website

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Muziekfestival

Kunstkijk Kalender