Opleiding kunstacademie Enschede “AKI” 1977 tot 1982, cursus KPDB (Cursus pedagogisch didactische bijscholing)

De laatste jaren is de fiets mijn werk binnen komen fietsen. Het fietstassenpubliek is onderdeel van mijn leven (geworden),voorlopig heb ik nog geen plannen om een andere weg in te gaan.

Wel op schilderkunstig gebied.Ik ben aan het experimenteren met diverse materialen. Sinds 2015 ook in hout en RVS. Mijn keuze in RVS (roest vrij staal) heeft te maken met het feit dat er meer mensen kunnen genieten van mijn “fietsen”. Ze kunnen namelijk buiten staan. De fiets staat symbool voor positiviteit, vrolijkheid en kracht.

Kleine objecten en sieraden zijn op mijn pad gekomen doordat ik met het laseren (figuurzagen met laser) van hout ben begonnen. De mogelijkheden zijn zeer divers en het is eigenlijk tekenen met een laser. Op deze manier kun je kleiner werken. Dus zeer kleine objecten maken die je zelfs om je nek kunt hangen.

De mens op de fiets? Ikzelf ben ook de mens op de fiets…op deze manier ..al fietsend, laat ik mij inspireren door alles wat ik zie en tegenkom. Wij zijn allemaal mensen op de fiets… wij laten ons onbewust of bewust  inspireren door alles. Wanneer ik een mooie tentoonstelling zie, stop ik de inspiratie in mijn denkbeeldige fietstas om deze inspiratie later er uit te halen en misschien wel onbewust of bewust gebruik van te maken.

 

 

 

 

 

De mode werkt precies hetzelfde. Ik ben afkomstig van de naoorlogse geboortegolf, dus dat fietstassenpubliek is zeer groot. In 2015 ben ik gestart met mono printen, deze werkwijze is nog volop in ontwikkeling. De vroegere landschappen en de fietsen komen hierin samen.

www.josekoebrugge.nl

www.josekoebrugge.kunstinzicht.nl

Joke exposeert op locatie1: Elizabethhoeve

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Muziekfestival

Kunstkijk Kalender