De VOGELHUIZEN van LEO GERRITSEN

Het bouwen van vogelhuizen is een uitdagende en bezielende arbeid. Het is architectuur op kleine schaal, architectuur voor in de achtertuin, vogelhuisvesting op niveau. Ieder huisje is immers een uniek en autonoom kunstwerk, dat met veel respect voor een eventuele gebruikers tot stand wordt gebracht. Ieder huisje wordt ontworpen en met liefde voor de natuur in elkaar gebouwd.

Maar toch is het wel of niet bewoond worden niet mijn belangrijkste uitgangspunt. Het vogelhuisje dient als  een voertuig van mijn geest. Het vogelhuisje heeft voor mij een functie als drager en aanjager van het scheppingsproces. En zo ontstaan de kunstwerken, die een eigenzinnige mix vormen tussen autonome kunst, mini-architectuur en functioneel object.

Spannend is het wel in het voorjaar. Gaat er bewoning plaats vinden of  blijft het `gewoon` een  object in de tuin?  Vliegen de gebruikers af en aan, of  blijft de esthetische kwaliteit de boventoon voeren. Wordt het functioneel, of  blijft het op zich staande kunst?  Je blijft er wel naar kijken, naar die vogelhuisjes!         

 

www.leogerritsen.nl

Leo exposeert op locatie 3: Even Buiten

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Kalender