Met vele heldere kleuren schildert Marita zowel menselijke figuren als ‘bloemlandschappen’. Niet dat wat je ziet, maar de energie die je voelt en al die zaken die onder de oppervlakte liggen en het zichtbare bepalen, dat is wat Marita wil schilderen.

Ruim een jaar gelden heb ik de de winkel aan het Steegoversloot overgedragen aan Galerie Hofsteeg en is Galerie KLEUR verhuisd naar mijn woonadres. Een jaar rust heeft me goed gedaan. “ik heb het afscheid van de galerie aan het Steegoversloot na ruim 30 jaar als best moeilijk ervaren, maar nu de druk er af is, heb ik weer veel meer plezier in het schilderen. En daarom gaat het uiteindelijk.

Galerie KLEUR is weer open maar dan als Galerie aan huis. Niet meer een kunstwinkel maar meer een huiskamer met veel kunst in een prachtig huis in de 19e eeuwse  schil. Marita heeft het afgelopen jaar niet alleen besteed aan nadenken over hoe nu verder maar vooral ook aan schilderen, vrij schilderen zonder de druk van de commerciële buitenwereld. Schilderen zonder de druk van de markt, zonder te willen toegeven aan wat die markt vraagt.

“Natuurlijk laat ik die unieke Papier-maché objecten zien, zo vrolijk en kleurrijk. En die herkenbare schilderijen, grote vrouwenfiguren, geschilderd tegen een bijna doorzichtig witte ondergrond. Maar de laatste tijd schilder ik vooral ook heel veel bloemen-schilderijen, niet helemaal figuratief maar half abstract met bladeren in spannende kleurfacetten. Ik laat dan de vorm los en laat me meer vrij bewegen door kleuren, muziek, emoties en ritme.

www.galeriekleur.nl

Marita exposeert op locatie 17, atelier-galerie Yvette Jansen.

Zoek in de website

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Muziekfestival

Kunstkijk Kalender