Nelleke Bosland studeerde in juli 2016 af als beeldend kunstenaar. Ze volgde haar opleiding aan de Nieuwe Academie Utrecht.

Nelleke Bosland maakt sculpturen en installaties die vaak site-specifiek zijn. Zij heeft een voorkeur voor tape in diverse kleuren, spiegelend folie en gestreepte patronen. De installaties en sculpturen worden vaak gecombineerd met videobeelden. Tijdens het maken van haar werk maakt zij foto’s , die gecombineerd worden in een stop-motion-video. Die videobeelden kunnen weer in of op de sculpturen geprojecteerd worden

Architectuur en de stad zijn een belangrijke inspiratiebron. Haar werk is  een abstracte vertaling van de architectuur en de dynamiek van de stad. Sommige werken houden het midden tussen maquettes en sculpturen, maar in de grotere werken is de schaal zodanig dat de toeschouwer er doorheen kan lopen. Lijnen suggereren gebouwen en structuren en door de inzet van spiegelend materiaal en daaroverheen de video-projecties ontstaan optische effecten en verrassende perspectieven die de toeschouwer op het verkeerde been zetten.

www.nellekebosland.nl

Nelleke exposeert op locatie1: Elizabethhoeve

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Kalender