Beeldend kunstenaar, schrijver en cultureel ondernemer

Willem van Hest werkt met acrylverf op linnen, met kleurpotlood, vaak gecombineerd met gouache-verf op papier en hij maakt zeefdrukken. Ook schrijft hij, vaak over zijn werk en over anderen: dagboeken, brieven, interviews, portretten en artikelen. Hij werkt ook met fotografie, teksten en film in exposities en manifestaties.
mens en stad
Zijn onderwerpen hebben meestal met de mens te maken: portret en naakt, zijn stad Rotterdam, soms landschappen of bloem- en fruitstillevens. Hij werkt graag in opdracht: zeefdrukken, portretten, tentoonstellingen en muurschilderingen, educatieve projecten; hij organiseert beeldende kunstmanifestaties, vaak gecombineerd met andere kunstdisciplines, zoals dichtkunst en muziek. Hij exposeert in binnen- en buitenland in galeries, beurzen en musea.
De ontmoeting
Gemeenschapskunstprojecten sinds 2005 samen met Ron Blom en andere kunstenaars, onder de naam ‘de ontmoeting’. Zo waren er projecten met daklozen ‘Havenzicht op stelten’, op basisscholen ‘Wereldtulpen uit Rotterdam’, met senioren in Dordrecht en met Sloveense kunstenaars, in Slovenië ‘Slovenia, open to art’ en in Schiedam ‘Invitation to Slovenia’.

www.willemvanhest.nl ; www.deontmoeting.eu ; www.kunstroutekralingencrooswijk.nl 

Willem exposeert op locatie 13, Atelier Havenhoofd.

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Kalender