Muziek

Muziek

De Nederlandse zangeres Clementine woont op één van de Zuid-Hollandse eilanden. Ze groeide op als kaptein’s dochter. Als haar vader thuis kwam na zijn lange reizen werd dit uitbundig gevierd en de Franse chansons maakten plaats voor zijn lievelingsmuziek van Iers karakter. Daarnaast hebben water, natuur en vrijheid ook altijd een grote rol gespeeld in haar jeugd en juist dat samen verklaart haar speciale band met de Keltische cultuur en Ierse folkmuziek. Clementine komt letterlijk thuis als ze Ierse muziek zingt.

Clementine zingt voornamelijk in het Engels, maar maakte graag een uitzondering voor het indrukwekkende lied ‘Na de Hoos’. Oorspronkelijk geschreven door Guus Westdorp voor een benefiet voor de slachtoffers van orkaan Katrina.

De uitvoering werd uitgezonden door onze nationale media waaronder het NOS 20:00 uur journaal en de Franse/Amerikaanse radio/tv. In 2013 bracht ze haar debuutalbum 'Special to me' uit (Gemasterd door Grammywinnaar Brad Blackwood) onder het distributielabel Coast to Coast. Deze werd uitgeroepen tot wereldalbum op radio 5 en omarmd door radio 2. Nadat de theaterconcerten 'Roest!’, 'Vitamine C' en ‘…blijven ADEMEN’ gespeeld waren en het album gelanceerd was, heeft ze aanvullende vakken gevolgt bij Berklee, College of Music, Boston richting songwriting en music production.

Een nieuw album is in de maak.

www.clementine.fm

Videokanaal

Facebook

Instagram     

Clementine speelt donderdagmiddag op locatie 19, Galerie Mandala-ei

 

Ynke van der Wagt begon op jonge leeftijd met pianospelen. De eerste jaren had zij les van Edith Rutgers te Hellevoetsluis. Al snel bleek dat Ynke over bovengemiddelde aanleg voor muziek beschikt, en zij ging les volgen bij Marlies van Gent (hoofdvakdocente conservatorium Den Haag).
Na het behalen van haar VWO diploma vervolgde zij haar studie piano bij Barbara Grajewska aan het conservatorium in Rotterdam. In 2008 behaalde zij haar Bachelor diploma docerend musicus en kamermuziek bij Bart van de Roer aan het conservatorium in Tilburg.
In 2008 is Ynke begonnen aan de Master opleiding uitvoerend musicus bij Alan Weiss aan het Lemmensinstituut te Leuven en zij behaalde daar haar meestergraad piano en kamermuziek.
Zij volgde masterclasses/gastlessen bij o.a. Michael Davidson, Sonja Bos, David Kuyken, Geoffrey Madge, Marcel Baudet, Norma Fisher, Sergejs Osokins en Daniel Rivera.

Jantijs Volker begon op 8 jarige leeftijd met klarinetspelen. Na het spelen in diverse harmonie orkesten en het voltooien van de Waalwijkse muziekschool, volgde hij lessen aan het Rotterdams conservatorium, o.a bij N. Braithwaite, R. Dils en masterclasses bij W. Boeykens.
Na enkele jaren maakte hij de overstap naar het Koninklijk Haags conservatorium om verder te studeren bij P. Woudenberg.
In deze periode speelde hij in diverse kamermuziek ensembles, symfonie – en harmonie-orkesten o.l.v. diverse dirigenten, o.a. met H. Friesen en het A’dam windorchestra.
Als muziekdocent was hij indertijd verbonden aan de harmonie-orkesten Barendrecht en Alblasserdam.
Daarnaast is Jantijs afgestudeerd als maritiem officier en naval architect HTS scheepsbouw en momenteel is hij werkzaam als surveyor voor een classificatiebureau.

Jantijs en Ynke spelen zondagmiddag op locatie 30, de Overkant.

Is op latere leeftijd, nu 63 jaar, begonnen met gitaarspelen, maar erg gedreven zich te verbeteren.

Zijn repertoire bevat veel gevoelige luisterliedjes met fingerpicking begeleiding, ballads in het Nederlands, Engels en Frans.

Hij speelt louter covers, meest bekende liedjes, van Boudewijn de Groot tot Passenger, van Herman van Veen tot Adele.

Met zijn warme stem weet hij velen te raken.

Nico speelt op 27 mei op locatie 21a, Schuur van der Valk, 11.00 uur en op locatie 21, Camping de Grevelingen, 's-middags.

Speelliedengroep Die Goue Gale..

Het repertoire bestaat uit middeleeuwse liederen van diverse oorsprong, die op een zo authentiek mogelijke wijze worden vertolkt. Deze zijn verzameld in een speciaal Goue Gale Liederenboek.
Er is een groepsbiografie; een verhaal waarin beschreven staat wat voor groep Die Goue Gale in de veertiende eeuw was, en wie daar allemaal zoal bij hoorden.
De speellieden van Die Goue Gale dragen kostuums zoals veertiende-eeuwse speellieden die gedragen kunnen hebben. De groep voert ter herkenning een vaandel, dat op een rood-met-blauwe ondergrond een gouden (gele) zingende nachtegaal laat zien. De nachtegaal zingt en brengt geliefden in vervoering.

Zij zingen oud-Nederlandse, oud-Franse, oud-Spaanse ne Latijnse liederen.. Liederen die verhalen van heroïsche daden, van liefde, van trouw en ontrouw, stichtelijk maar ook af en toe zeer ondeugend

De hedendaagse  Die Goue Gale is een groep kleurrijke lieden die enthousiasme en plezier uitstralen in wat ze doen.
De zanggroep is in 1996 opgericht als een naamloze groep door enthousiastelingen, die zich muzikaal gingen toeleggen op het middeleeuwse lied. De leden waren toen nog allemaal lid van een speciale middeleeuwen-vereniging. Men maakte kostuums zoals zangers die gedragen zouden hebben, en verzamelde liedjes en meerstemmige muziek uit alle windstreken van middeleeuwse oorsprong.

Grote inspirator uit die begindagen was Han de Vries. Hij wist onuitputtelijk te vertellen over de middeleeuwse zangtraditie en toonsoorten, en zette vele liedjes in een middeleeuwse zetting, voor meerdere stemmen, of voor begeleiding met fluit en doedelzak.

www.diegouegale.com

Die Goue Gale speelt 27 mei om 13.30 uur op locatie 7, de Remonstrantsekerk

Al vanaf haar vijfde speelt Carlijn (1989, Utrecht) cello. In haar jonge jaren kreeg ze een plek in diverse nationale jeugdorkesten, waaronder het JeugdOrkest Nederland. Vier jaar geleden vertrok ze naar Londen. In haar Londonse vrije uren kwam ze in contact met andere muziekgenres dan alleen klassiek. Het was een prikkel om te beginnen met het schrijven van nummers op de gitaar en om de cello weer op te pakken. Londen ruilde ze na anderhalf jaar in voor Buenos Aires. Argentinië, het land van de tango, bleek een springplank voor haar solo-carrière. Aldaar kwam ze vrij snel in contact met mede muziekgekken, kreeg ze nieuwe inspiratie voor haar nummers en speelde ze met een Argentijnse folklore band op de nationale televisie. Met haar zelf-opgerichte Nederlands - Argentijnse band 'Bad Peaches' speelde ze op vele mooie plekken in Buenos Aires. Daarnaast werd ze gevraagd door andere artiesten om onder andere te spelen voor Sofar Sounds, een wereldwijde organisatie waar de 'independent music' centraal staat en stond ze in het voorprogramma van de band 'El Caribefunk'. Deze samenwerking inspireerde Carlijn al snel tot haar eigen solo-project: cello-singer-songwriter Carly E.

Zichzelf begeleidend op akoestische of elektronische cello zingt ze haar nummers. Ze maakt daarbij gebruik van diverse ritmische technieken en een loop pedal. Invloeden uit Folk, Indie, Rock en zelfs Jazz en Blues zijn terug te horen in haar frisse muziek. Onlangs heeft ze haar eerste EP uitgebracht 'Blue Funny You', die in het teken staat van emotionele tegenstellingen.  Aan de ene kant neemt Carly E. je mee met de melancholische klanken van haar cello... En aan de andere kant worden up-tempo nummers in combinatie met eigen geschreven ironische teksten, door haar sensuele en jazzy stem, ten gehore gebracht. 

www.carlyemusic.com

Carly E geeft 3 korte optredens op donderdag 25 mei in Brasserie Dok 16.

Pagina 1 van 4

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Muziekfestival

Kunstkijk Kalender