Muziek

Muziek

Chloë is nu 13 jaar en heeft een passie voor klassiek zang.

Ze zit in Rotterdam op de havo/vwo voor muziek en dans. Hier krijgen leerlingen de kans om hun havo of vwo te combineren met een vooropleiding voor het conservatorium of de dansacademie. Momenteel volgt ze hier zanglessen bij Frans Huijts. Chloe heeft hiervoor al zanglessen gevolgd bij: Marijke Nieuwenweg, Ester van der Linden en Femke Ton.

Chloe zingt muziek in allerlei stijlen en in allerlei talen. Klassieke componisten waar zij werken van zingt zijn: G.F. Händel, F. Schubert, S. Barber en B. Britten. Chloë zingt in het Duits, Italiaans, Engels, Frans, Nederlands en Latijns. Daarnaast zingt ze ook Franse en Engelse traditionals zoals bv. The Sally Gardens en liederen uit musicals en films. Inspiratiebronnen voor Chloe zijn Chloë Agnew en Charlotte Church.

Chloë heeft in 2015/2016 gedichten op muziek gezet van de reizende dichters op Goeree Overflakkee.

Chloë heeft in 2016/2017 samengewerkt met het Philharmonisch Orkest van Dordrecht. Hier heeft zij de solo gezongen van een concours werk.

Chloë kan 3 keer een half uur zingen tijdens de kunstkijk. Op donderdag 10 mei om 13.00, 14.30 en 16.00 uur op locatie 10, Galerie Mandala Ei..

Gewapend met Vlaamse doedelzak en schalmei voert Oeltchen  u terug naar 15e-eeuwse sferen.

Maar ook een knipoog naar deze tijd.

Met vrolijke deuntjes op historische instrumenten trekt hij rond om het muzikale "woord" te verspreiden.

Oeltchen de Pieper loopt spelend rond op donderdag 10 mei in Ooltgensplaat.

Mainline 55 is in de nieuwe formatie nu 4 jaar bij elkaar met 4 muzikanten die al van jongs af aan altijd met muziek bezig zijn geweest. 

Wij spelen van alles uit de jaren 50 en 60 van blues tot country, maar vooral rock n roll en rockabilly. 

Onze grote voorbeelden zijn Elvis Presley, Chuck Berry, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis, Stray Cats, Johnny Burnette en Johnny Cash. Met deze jonge samenstelling weten wij altijd weer iedereen te verbazen dat er ook nog mensen in de leeftijd van 26 tot 40 jaar een passie hebben voor muziek uit de jaren 50.

Mainline 55 speelt zaterdag 12 mei in Multi-Functioneel Centrum, Weesmolenstraat 12, 3257 XM, Oolgensplaat.

Bekijk op kaart

Vanaf 20 uur (alleen voor genodigden).

Muziekmannen! Bestaande uit Eddy de Jong en Peter Slager hebben hun sporen in de muziekwereld al aardig verdiend.

Eddy (gitaar/bas/zang) maakt al muziek sinds zijn 8e jaar en heeft lichte muziek gestudeerd op het toenmalige Rotterdams Conservatorium, Peter (toetsen/zang) maakt ook al muziek vanaf zijn 8e jaar en heeft gestudeerd aan het Haags conservatorium.

Na vele omzwervingen in de muziekwereld zijn beide muzikanten met z’n tweeën aan de slag gegaan om een afwisselend repertoire neer te zetten bestaande uit instrumentale en vocale composities. Peter en Eddie worden geïnspireerd door Avantgardistische invloeden te combineren met hedendaagse muziek in de ruimste zin des woords.

Muziekmasnnen treden op tijdens de opening, 9 mei, 19.30 uur, locatie  1  't Centrum Ooltgensplaat.

Toedus on Tour is een unieke mobiele muzikale theateract van Ernst (zang/gitaar) en Joke van der Sloot (Bass). Zij voeren een act ‘’vanuit’’ hun speciale ratlook cabrio  op elke locatie waar de auto kan komen.

Deze act heeft zich het laatste jaar ontwikkeld tot een internationale attractie voor elke gelegenheid waar mensen verrast en vermaakt moeten worden.

Joke en Ernst hebben een ludiek  verhaal over hun avonturen en spelen herkenbare muziek uit de jaren 60,70, 80. Het optreden is interactief met het publiek, zorgt voor een lach en een traan en draagt bij aan een onvergetelijke ervaring.

Toedus on Tour heeft alle voorzieningen ‘’aan boord’’ waardoor er géén opbouwtijd nodig is. Hierdoor kunnen op één dag veel verschillende locaties worden aangedaan. Deze act past dan ook perfect bij  (kunst) manifestaties, surprice party’s, meetings, openlucht diners, (street) festival, rally’s, bedrijfsopeningen, etc.   

Toedus on Tour heeft een eigen facebook pagina: www.facebook.com/toedusontour

Toedoes on Tour spelen op 10 mei. van Oolgensplaat tot Ouddorp.

Pagina 1 van 4