Muziek

Muziek

Gewapend met Vlaamse doedelzak en schalmei voert Oeltchen  u terug naar 15e-eeuwse sferen.

Maar ook een knipoog naar deze tijd.

Met vrolijke deuntjes op historische instrumenten trekt hij rond om het muzikale "woord" te verspreiden.

Oeltchen de Pieper loopt spelend rond op donderdag 10 mei in Ooltgensplaat.

Muziekmannen! Bestaande uit Eddy de Jong en Peter Slager hebben hun sporen in de muziekwereld al aardig verdiend.

Eddy (gitaar/bas/zang) maakt al muziek sinds zijn 8e jaar en heeft lichte muziek gestudeerd op het toenmalige Rotterdams Conservatorium, Peter (toetsen/zang) maakt ook al muziek vanaf zijn 8e jaar en heeft gestudeerd aan het Haags conservatorium.

Na vele omzwervingen in de muziekwereld zijn beide muzikanten met z’n tweeën aan de slag gegaan om een afwisselend repertoire neer te zetten bestaande uit instrumentale en vocale composities. Peter en Eddie worden geïnspireerd door Avantgardistische invloeden te combineren met hedendaagse muziek in de ruimste zin des woords.

Muziekmasnnen treden op tijdens de opening, 9 mei, 19.30 uur, locatie  1  't Centrum Ooltgensplaat.

Toedus on Tour is een unieke mobiele muzikale theateract van Ernst (zang/gitaar) en Joke van der Sloot (Bass). Zij voeren een act ‘’vanuit’’ hun speciale ratlook cabrio  op elke locatie waar de auto kan komen.

Deze act heeft zich het laatste jaar ontwikkeld tot een internationale attractie voor elke gelegenheid waar mensen verrast en vermaakt moeten worden.

Joke en Ernst hebben een ludiek  verhaal over hun avonturen en spelen herkenbare muziek uit de jaren 60,70, 80. Het optreden is interactief met het publiek, zorgt voor een lach en een traan en draagt bij aan een onvergetelijke ervaring.

Toedus on Tour heeft alle voorzieningen ‘’aan boord’’ waardoor er géén opbouwtijd nodig is. Hierdoor kunnen op één dag veel verschillende locaties worden aangedaan. Deze act past dan ook perfect bij  (kunst) manifestaties, surprice party’s, meetings, openlucht diners, (street) festival, rally’s, bedrijfsopeningen, etc.   

Toedus on Tour heeft een eigen facebook pagina: www.facebook.com/toedusontour

Toedoes on Tour spelen op 10 mei. van Oolgensplaat tot Ouddorp.

Mainline 55 is in de nieuwe formatie nu 4 jaar bij elkaar met 4 muzikanten die al van jongs af aan altijd met muziek bezig zijn geweest. 

Wij spelen van alles uit de jaren 50 en 60 van blues tot country, maar vooral rock n roll en rockabilly. 

Onze grote voorbeelden zijn Elvis Presley, Chuck Berry, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis, Stray Cats, Johnny Burnette en Johnny Cash. Met deze jonge samenstelling weten wij altijd weer iedereen te verbazen dat er ook nog mensen in de leeftijd van 26 tot 40 jaar een passie hebben voor muziek uit de jaren 50.

Mainline 55 speelt zaterdag 12 mei in Multi-Functioneel Centrum, Weesmolenstraat 12, 3257 XM, Oolgensplaat.

Bekijk op kaart

Vanaf 20 uur (alleen voor genodigden).

Ynke van der Wagt begon op jonge leeftijd met pianospelen. De eerste jaren had zij les van Edith Rutgers te Hellevoetsluis. Al snel bleek dat Ynke over bovengemiddelde aanleg voor muziek beschikt, en zij ging les volgen bij Marlies van Gent (hoofdvakdocente conservatorium Den Haag).
Na het behalen van haar VWO diploma vervolgde zij haar studie piano bij Barbara Grajewska aan het conservatorium in Rotterdam. In 2008 behaalde zij haar Bachelor diploma docerend musicus en kamermuziek bij Bart van de Roer aan het conservatorium in Tilburg.
In 2008 is Ynke begonnen aan de Master opleiding uitvoerend musicus bij Alan Weiss aan het Lemmensinstituut te Leuven en zij behaalde daar haar meestergraad piano en kamermuziek.
Zij volgde masterclasses/gastlessen bij o.a. Michael Davidson, Sonja Bos, David Kuyken, Geoffrey Madge, Marcel Baudet, Norma Fisher, Sergejs Osokins en Daniel Rivera.

Jantijs Volker begon op 8 jarige leeftijd met klarinetspelen. Na het spelen in diverse harmonie orkesten en het voltooien van de Waalwijkse muziekschool, volgde hij lessen aan het Rotterdams conservatorium, o.a bij N. Braithwaite, R. Dils en masterclasses bij W. Boeykens.
Na enkele jaren maakte hij de overstap naar het Koninklijk Haags conservatorium om verder te studeren bij P. Woudenberg.
In deze periode speelde hij in diverse kamermuziek ensembles, symfonie – en harmonie-orkesten o.l.v. diverse dirigenten, o.a. met H. Friesen en het A’dam windorchestra.
Als muziekdocent was hij indertijd verbonden aan de harmonie-orkesten Barendrecht en Alblasserdam.
Daarnaast is Jantijs afgestudeerd als maritiem officier en naval architect HTS scheepsbouw en momenteel is hij werkzaam als surveyor voor een classificatiebureau.

Jantijs en Ynke spelen zondagmiddag op locatie 30, de Overkant.

Pagina 1 van 3

Zoek in de website

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Muziekfestival

Kunstkijk Kalender