De Nederlandse zangeres Clementine woont op één van de Zuid-Hollandse eilanden. Ze groeide op als kaptein’s dochter. Als haar vader thuis kwam na zijn lange reizen werd dit uitbundig gevierd en de Franse chansons maakten plaats voor zijn lievelingsmuziek van Iers karakter. Daarnaast hebben water, natuur en vrijheid ook altijd een grote rol gespeeld in haar jeugd en juist dat samen verklaart haar speciale band met de Keltische cultuur en Ierse folkmuziek. Clementine komt letterlijk thuis als ze Ierse muziek zingt.

Clementine zingt voornamelijk in het Engels, maar maakte graag een uitzondering voor het indrukwekkende lied ‘Na de Hoos’. Oorspronkelijk geschreven door Guus Westdorp voor een benefiet voor de slachtoffers van orkaan Katrina.

De uitvoering werd uitgezonden door onze nationale media waaronder het NOS 20:00 uur journaal en de Franse/Amerikaanse radio/tv. In 2013 bracht ze haar debuutalbum 'Special to me' uit (Gemasterd door Grammywinnaar Brad Blackwood) onder het distributielabel Coast to Coast. Deze werd uitgeroepen tot wereldalbum op radio 5 en omarmd door radio 2. Nadat de theaterconcerten 'Roest!’, 'Vitamine C' en ‘…blijven ADEMEN’ gespeeld waren en het album gelanceerd was, heeft ze aanvullende vakken gevolgt bij Berklee, College of Music, Boston richting songwriting en music production.

Een nieuw album is in de maak.

www.clementine.fm

Videokanaal

Facebook

Instagram     

Clementine speelt donderdagmiddag op locatie 19, Galerie Mandala-ei

 

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Muziekfestival

Kunstkijk Kalender