Op vrijdag 26 mei treden Eric Vloeimans en Eric Vaarzon Morel tijdens “KunstKijk G-O 2017” op in Hofstede Lust en Last.

Al Aire, letterlijk ‘in de lucht’ of ‘de lucht in’, is een term die in de flamenco wordt gebruikt voor het goede gevoel, de goede swing waarmee de muzikant zijn muziek overbrengt. Flamencogitarist Eric Vaarzon Morel en jazztrompettist Eric Vloeimans zijn twee fantastische virtuozen die intens met hun publiek communiceren. De combinatie van authentiek flamencospel met de weemoedige trompetklanken is fascinerend. 

Eric Vloeimans is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Zijn werk wordt gekenmerkt door melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. Vloeimans studeerde aan het Rotterdams Conservatorium; anvankelijk klassiek trompet, later de jazzopleiding. In USA volgde hij lessen bij Donald Byrd en maakte hij deel uit van de big bands van Frank Foster en Mercer Ellington. Begin jaren ’90 wordt Vloeimans gerekend tot een generatie jonge musici die bebop combineert met invloeden uit de rock en vrije improvisatie. In 2001 wint Vloeimans de Boy Edgar Prijs, in 2002 de Bird Award van het North Sea Jazz Festival. In 2014 speelde hij het Koningsconcert voor Koning Willem Alexander en Koningin Maxima, was hij hoofdartiest van de Nationale Taptoe. Vloeimans ontving op 6 november 2016 de Muziekprijs 2016 van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Wat wereldmuziek betreft was Vloeimans betrokken bij projecten met, Latin-pianist Ramon Valle, het door fado geïnspireerde Pessoa van Fernando Lameirinhas en met flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel.

 Eric Vaarzon Morel, zoon van kunstschilder Wim Vaarzon Morel, kreeg op zijn zestiende jaar les van Paco Peña op het 7e Rencontres de la guitare in Frankrijk. Geïnspireerd door dit evenement trok hij op negentienjarige leeftijd naar Spanje, waar hij twee jaar woonde en werkte. Dat was het begin van zijn professionele vorming die hem bracht langs concert- en theaterpodia in binnen- en buitenland, langs talloze samenwerkingen met musici, acteurs, kunstenaars en theatermakers van (inter)nationale faam en hem heeft gemaakt tot de authentieke en veelzijdige flamencogitarist, theatermaker en componist die hij nu is.

Locatie        Hofstede Lust en Last Kokseweg 6,  3245 LA Sommelsdijk

Tijd:            inloop: 19.30 uur aanvang 20.00 uur.

Kosten;        €20,00 pp

WEES ER SNEL BIJ WANT OP IS OP.

Het reserveren van kaarten, maximaal 4 per persoon is uitsluitend mogelijk per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Toekenning van kaarten geschiedt op basis van “wie eerst komt, eerst maalt…..”. Na toekenning wordt de reservering per mail bevestigd met vermelding van een bankrekeningnummer van de VVV Goeree-Overflakkee en dienen de kaarten binnen 4 dagen betaald te zijn. Na ontvangst van de betaling, wordt een reserveringscode gemaild die bestaat uit de naam van de persoon/groep die reserveerde en aangevuld met een nummer. Bij de entree liggen de kaarten met vermelding van de code, bij Hofstede  Lust en Last die avond dan klaar.

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Kalender