Ynke van der Wagt begon op jonge leeftijd met pianospelen. De eerste jaren had zij les van Edith Rutgers te Hellevoetsluis. Al snel bleek dat Ynke over bovengemiddelde aanleg voor muziek beschikt, en zij ging les volgen bij Marlies van Gent (hoofdvakdocente conservatorium Den Haag).
Na het behalen van haar VWO diploma vervolgde zij haar studie piano bij Barbara Grajewska aan het conservatorium in Rotterdam. In 2008 behaalde zij haar Bachelor diploma docerend musicus en kamermuziek bij Bart van de Roer aan het conservatorium in Tilburg.
In 2008 is Ynke begonnen aan de Master opleiding uitvoerend musicus bij Alan Weiss aan het Lemmensinstituut te Leuven en zij behaalde daar haar meestergraad piano en kamermuziek.
Zij volgde masterclasses/gastlessen bij o.a. Michael Davidson, Sonja Bos, David Kuyken, Geoffrey Madge, Marcel Baudet, Norma Fisher, Sergejs Osokins en Daniel Rivera.

Jantijs Volker begon op 8 jarige leeftijd met klarinetspelen. Na het spelen in diverse harmonie orkesten en het voltooien van de Waalwijkse muziekschool, volgde hij lessen aan het Rotterdams conservatorium, o.a bij N. Braithwaite, R. Dils en masterclasses bij W. Boeykens.
Na enkele jaren maakte hij de overstap naar het Koninklijk Haags conservatorium om verder te studeren bij P. Woudenberg.
In deze periode speelde hij in diverse kamermuziek ensembles, symfonie – en harmonie-orkesten o.l.v. diverse dirigenten, o.a. met H. Friesen en het A’dam windorchestra.
Als muziekdocent was hij indertijd verbonden aan de harmonie-orkesten Barendrecht en Alblasserdam.
Daarnaast is Jantijs afgestudeerd als maritiem officier en naval architect HTS scheepsbouw en momenteel is hij werkzaam als surveyor voor een classificatiebureau.

Jantijs en Ynke spelen zondagmiddag op locatie 30, de Overkant.

Kunstkijk Evenementen

Kunstkijk Muziekfestival

Kunstkijk Kalender