KinderKunstKijk Doe Het Zelf

Kunst moet je niet kijken, dat moet je doen! Zo kijken ze er tegenaan bij natuurspeeltuin de Buutenplaets. Met rauzen en ravotten, kliederen en vies worden zit het wel goed op de leukste speeltuin van oostelijk Flakkee. Culturele bagage willen we de jongste bewoners van Goeree-Overflakkee ook meegeven want jong geleerd is immers oud gedaan. Het zomeractiviteiten programma staat bol van workshops die door gerenommeerde artiesten worden uitgevoerd. Het Zeeaquarium dat Paul Kalishoek samen met onze bezoekertjes van het speelschip maakte is daarvan blijvend bewijs. Speciaal voor de kunstkijk trekt professor Syllabus haar programma naar voren.

Het alter ego van Sylvia de Kok, professor Syllabus weet kinderen te fascineren met haar colleges over natuurverschijnselen en ze vervolgens te activeren om er de mooiste dingen mee/over te maken. Over het KinderKunstKijk-programma; ‘Ik ga installaties bouwen met de kinderen. Zodat er wonderlijke dingen gebeuren die misschien wel geluid maken of waar je tegen aan kan kruipen of misschien wel in kan verstoppen’ en over haar werkwijze ‘je kunt elk moment in- en uitstappen’ in het project om er je bijdrage aan te leveren. Waar we na twee dagen op uit komen? Dat is voor iedereen een verrassing maar dat het bijzonder wordt dat is zeker.
Op donderdag 26 mei starten we om 12:00 uur en gaan door tot 15:00 uur. Op vrijdag 27 mei gaan we vanaf 12:00 uur door waar we gebleven zijn en eindigen rond 15:00 uur met een vernissage.

De Buutenplaets vindt dat geld nooit een belemmering mag vormen. Deelname is dus gratis. Voor wie het missen kan hangt er een fooienpot.

Als je met de bootjes varen of het speelschip beklimmen leuker vindt, geen enkel bezwaar. Aan de overkant bij paviljoen NUSA is een terras met prachtig uitzicht over de drukbevaren scheepvaartroute tussen Rotterdam en Antwerpen.

Natuurspeeltuin de Buutenplaets ligt aan de Mariadijk 3 van Ooltgensplaat en ligt op de fietsroute naar Oude Tonge
www.buutenplaets.nl

Locatie: 30. Buutenplaets