Op zondag 21 mei 2023 om 14.30 spelen Mette en Antal op locatie 32: De overkant Ouddorp.

Mette Seidel studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Monique Bartels en Harro Ruijsenaars. Zij maakte gedurende tien jaar deel uit van het EnAccord Strijkkwartet, met welk ensemble ze vele concerten gaf in binnen- en buitenland, zoals de concertserie ‘Het Debuut’ in de mooiste concertzalen van Nederland. Met het EnAccord Strijkkwartet studeerde ze aan de Hochschule für Musik in Keulen bij de leden van het befaamde Alban Berg Kwartet, en volgde ze verschillende cursussen, waaronder in Siena (Italië.), Troyes (Frankrijk) en Aldeburgh (Verenigd Koninkrijk).

In 2010 ontving zij als lid van dit kwartet de Kersjes van de Groenekan Prijs.

Mette speelt in RBO Sinfonia, een orkest gespecialiseerd in het begeleiden van koorconcerten. Zij is verbonden aan de Stichting Muziek aan Bed. Voor deze organisatie speelt ze persoonlijke miniconcerten in ziekenhuizen en zorginstellingen in heel Nederland. Zij geeft sinds 2014 cellolessen aan kinderen en volwassenen bij de Muziekacademie in Den Haag.

Mette bespeelt een cello gebouwd door Daniël Royé in 2004. Haar strijkstok werd gebouwd door Vigneron & fils in 1910.

 

 

Antal Sporck. Foto Piet den Blanken

George Benjamin over Antal Sporck: “He seems to me an unusually dedicated and talented musician.”

Als zoon van een pianistenechtpaar werd Antal Sporck (1981) al op zeer jonge leeftijd met muziek in contact gebracht. Op vijfjarige leeftijd speelde hij piano, viool en trompet, en zijn eerste composities vonden de weg naar het podium toen hij twaalf was. Met zijn Variaties geschreven voor Het Nieuw Ensemble behaalde hij in 1999 de eerste prijs tijdens het Prinses Christina Concours. In 2001 soleerde Antal in zijn eigen pianoconcert met het Nederlands Kamerorkest. Als student van David Kuyken behaalde hij in 2006 zijn masters diploma piano met onderscheiding. Daaropvolgend werkte hij samen met componist George Benjamin, en gaf de Nederlandse première van diens Piano Figures. In 2007 won hij de tweede prijs bij het prestigieuze Orléans Internationaal Pianoconcours, alsmede de André Boucourechliev prijs en de Chevillion-Bonnaud prijs voor zijn 5 Preludes voor piano.

In 2008 speelde hij tien solorecitals in de grotere zalen van Nederland in de serie Het Debuut, en maakte hij zijn solodebuut in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Hieropvolgend soleerde Antal bij het Tongyeong International Music Festival Ensemble en het Belgische kamerorkest Casco Phil. Ook is hij veelvuldig actief in de kamermuziek.

Antal was dirigent bij De Nieuwe Opera Academie, het Nederlands Kamerorkest, het Limburgs Symphonie Orkest, Academia Amsterdam en Casco Phil.

Zijn composities waren te horen in het Festival van Vlaanderen, het festival ‘St. Petersburg Musical Spring’, het Ravel festival in Montfort L’Amaury, het November Music Festival in Den Bosch en tijdens het Zhytomyr Musical Spring festival in de Oekraïne.
Meestercellist Harro Ruysenaars speelde Reclining Figures op diverse podia in Nederland en Zweden. Pianiste Gayle Blankenberg speelde 5 Preludes voor Piano in New York.

Antal studeerde piano bij Marlies van Gent en David Kuyken, compositie bij Roderik de Man, Diderik Wagenaar en Willem Jeths en orkestdirectie bij Ed Spanjaard, Jac van Steen en Kenneth Montgomery. T.V. Rijnmond en de AVRO maakte uitgebreide televisieportretten van Antal.