Het Nebbiolo Ensemble bestaat uit:

Paulus van Kruijssen Viool

Margriet Tubbing Klarinet/Esklarinet

Pietia van Proosdij Klarinet/Basklarinet

Amber Hill Fagot

Erik Peeters Hoorn

De leden hebben elkaar leren kennen bij RBO Sinfonia (nu Holland Symfonie Orkest), een orkest wat gespecialiseerd is in het begeleiden van amateurkoren. Naast deze koorbegeleidingen verzorgen orkestleden ook veel schoolconcerten – vaak in de klas of de gymzaal, maar ook in volle theaterzalen met het hele orkest. Vier van de vijf leden van het ensemble werken nog altijd bij dit orkest.

In 2016 hebben deze vijf musici het Nebbiolo Ensemble opgericht, nadat bij het maken van een schoolvoorstelling in deze bezetting het samenwerken zo goed beviel dat het voor de hand lag om reguliere concerten te gaan geven. De ongewone bezetting van het ensemble was gekozen om kinderen tijdens de voorstelling kennis te laten maken met zowel strijk- als (verschillende) blaasinstrumenten. Het voordeel van deze unieke combinatie is dat het mogelijk wordt om de mooiste (orkest) muziek op klein formaat uit te voeren. Als een soort mini-orkest kan het Nebbiolo Ensemble alle orkestkleuren behouden, ondanks dat er toch slechts vijf musici zitten.

Het Nebbiolo Ensemble speelt het liefst in huiskamers en kleine zalen of kerkjes om zo dichtbij het publiek te komen als mogelijk.

Het Nebbiolo Ensemble is op 30 mei om 15.30 uur te beluisteren op locatie 13 Theetuin De Bongerd, Molendijk 65 te Herkingen.