Locatie: 09. Schuur Rietheuvel

Vrijdag 19 mei 2023 om 14.30 uur

Tamara Smits studeerde fagot bij Prof. Henrik Rabien (WDR-orkest Keulen) aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Frankfurt am Main. Van 2010 tot 2018 was ze tweede fagottiste en contrafagottiste bij Symfonie Orkest Vlaanderen en sinds 2018 1e fagottiste van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Naast solo-optredens met onder andere haar eigen orkest remplaçeert ze ook regelmatig bij andere professionele orkesten en ensembles.

Sophie Schreurs (1998) werd geboren in het Limburgse Sevenum en studeerde klarinet aan het Conservatorium van Amsterdam bij Harmen de Boer en Arno Piters. In 2022 behaalde ze haar masterdiploma.

Sophie is sinds 2021 in dienst bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Eerder maakte ze deel uit van het Jong Nederlands Blazers Ensemble en het JeugdOrkest Nederland. Ze remplaceerde ze bij onder andere het Phion, het Nederlands Blazers Ensemble, het Koninklijk Concertgebouworkest, de Marinierskapel der Koninklijke Marine, en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Sinds 2019 is Sophie één van de klarinetdocenten bij Harmoniecorps Tuindorp in Amsterdam.