Trio Benjamin Herman

Op Lust en Last zou, deze keer op de zaterdagavond, Trio Benjamin Herman spelen.

Benjamin Herman op altsaxofoon, Thomas Pol op contrabas en Joost Patocka op drums.

Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman is één van de meest productieve musici van zijn generatie. Naast zijn bezigheden met New Cool Collective, dat al zevenentwintig jaar zalen volspeelt over de hele wereld, maakte hij sinds de jaren negentig meer dan twintig soloplaten.

Variërend van post-moderne interpretaties van het werk van componist Misha Mengelberg en samenwerkingen met schrijvers en vocalisten (Remco Campert, Jules Deelder, Ruben Hein, Wouter Hamel, Daniel von Piekartz), tot de verrassend plezante understatements van standards op albums als Café Solo en Trouble.

Zijn trio als basisopstelling is in zijn zoektocht naar een herkenbare en persoonlijke saxgeluid al drie decennia een terugkerend onderdeel. De liveoptredens met het trio kenmerken zich door een gevarieerd en uitgebreid repertoire, zorgvuldig samengesteld uit Benjamin’s uitgebreide oeuvre. Met verve weten zij met z’n drieën het publiek te verrassen met een mix van tijdloze jazz, guilty pleasures en virtuoze uitspattingen.

Meer info op http://www.benjaminherman.nl met een aantal mooie opnamen op You Tube.