Zang en piano, Marlotte en Eline.

Eline de Gast heeft haar passie voor de piano ontdekt op haar achtste jaar. Tot haar zeventiende volgde ze pianolessen bij Piet Westhoeve aan de toenmalige Muziekschool ‘Goeree-Overflakkee’, waarna ze haar opleiding startte aan het conservatorium. In 2017 is Eline cum laude afgestudeerd aan Codarts te Rotterdam. Ze heeft gestudeerd bij Stéphane de May en Bart van de Roer.

Eline treedt regelmatig op als solist, kamermusicus en begeleider in de grote concertzalen van Nederland. Zo concerteerde zij in een uitverkochte Grote Zaal van De Doelen met de ‘Liebesliederwaltzer’ van Brahms.  Ook trad zij op in de Zeeuwse Concertzaal, Concertgebouw De Vereeniging en de Spiegelzaal van het Concertgebouw, van waaruit zij live te horen was op Radio 4. In maart 2017 werd Eline uitgenodigd om met het Lets Radiokoor te concerteren, wat gezien wordt als een van de beste koren ter wereld. Eline werkte samen met bekende dirigenten waaronder Sigvards Klava, Arie van Beek en Wiecher Mandemaker.

Met haar veelzijdige repertoire speelt Eline werken van Bach tot Messiaen, met een voorliefde voor muziek uit de Russische romantiek van Rachmaninoff en Scriabin. Ook heeft zij een passie voor zangbegeleiding en speelt zij graag liederen van Schubert en Schumann.

Naast uitvoerend musicus is Eline ook op educatief gebied actief en wil zij door middel van het geven van pianolessen haar liefde voor muziek aan anderen doorgeven. Eline is als pianodocente verbonden aan het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee.

Eline speelt op 30 mei om 14.00 uur op locatie 23 De Overkant, Dijkstelweg 33 te Ouddorp.