Optreden Cello Duo zaterdag 11 mei 14:00 uur

Locatie: Atelier/Galerie Yvette Jansen

Elianne Ardts begon als zevenjarige met cello spelen bij Wikkie Vis. Ze vervolgde haar studie bij Ran Varon in Utrecht en later bij Viola de Hoog in Amsterdam, waar ze zich specialiseerde in oude muziek. Ze ontving haar masterdiploma in juni 2018. Elianne had lessen en coaching van onder anderen Christophe Coin, Bruno Cocset, Wilbert Hazelzet en Shunske Sato. In 2019 was ze deel van de “giovani” van het orkest “Academia Montis Regalis” uit Mondovì, Italië. Verder studeerde ze bij de Abbaye aux Dames in Saintes, Frankrijk, waar ze werkte met dirigenten als Hervé Niquet en Philippe Herreweghe. Ze is ze door het hele land actief als celliste, zowel solo als in ensembles en orkesten.

Willemijn Knödler studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Conservatorium van Amsterdam bij Monique Bartels, Gregor Horsch en Doris Hochscheid, en behaalde haar Masterdiploma in 2012 aan de Royal College of Music in Londen bij Melissa Phelps. Zij volgde barokcellolessen bij Viola de Hoog en Richard Tunnicliffe.
Tijdens haar studie genoot zij masterclasses van onder andere Valter Despalj, Colin Carr, Christophe Coin, Pieter Wispelwey, Anner Bijlsma, Johannes Goritzki en Julian Lloyd Webber. Recente tournees waren die met de English Touring Opera en ‘les 24 violons du Roi’ onder leiding van Roger Norrington, met wie zij op de BBC Proms speelde. Willemijn soleerde met de celloconcerten van Haydn, Tchaikovsky, Schumann, Boccherini en het Triple concert van Beethoven.
Nu remplaceert Willemijn bij verschillende Nederlandse orkesten en ensembles en maakt ze deel uit van het vernieuwende Ensemble Montage, dat met beeld, geluid en andere zintuigen een verhaal aan het publiek brengt en waarmee zij een aantal jaar op rij op het Noorderzon Festival in Groningen speelde. Daarnaast speelt ze regelmatig recitals met pianist Daniël van der Hoeven.
Sinds januari 2019 is Willemijn één van de cellisten van ‘Muziek aan Bed’. Deze stichting brengt live muziek aan de bedden van kinderen en volwassenen in ziekenhuizen en zorginstellingen in heel Nederland, door middel van quatre-mains spel (twee personen op één cello).
Als illustratrice maakt Willemijn spellen en tekeningen om het oefenen bij het jonge kind op een creatieve en fantasievolle manier te stimuleren en variëren, na veel ervaring als cellodocent te hebben opgedaan bij muziekscholen en als docent van jonge kinderen aan het Koninklijk Conservatorium. Momenteel geeft zij alleen les aan huis in Leiden.